یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سال آینده اگر امکان فروش ۲ میلیون بشکه نفت را داشته باشیم و به طور میانگین قیمت هر بشکه نفت ۱۰۰ دلار باشد و درصورت امکان ورود این میزان ارز به کشور، درآمد کشورمان به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که درآمد نفتی ایران در سال ۹۹ حدود ۱۲ میلیارد دلار و قیمت نفت هم سال گذشته ۳۵ دلار بود.
قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از ۹ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۸ رسید، زیرا ایالات متحده و متحدان اروپایی در حال بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه هستند و تأخیر در بازگشت احتمالی نفت خام ایران به بازارهای جهانی به نگرانیهای شدید عرضه دامن زد.
قیمت نفت در پی تشدید تحریمها علیه روسیه که باعث شد این کشور نیروهای بازدارنده هستهای خود را به حالت آماده باش درآورد، جهش پیدا کرد و اکنون شاهد قیمت بالای ۱۰۰ دلار در این بازار هستیم، شرایطی که به گفته برخی کارشناسان میتواند برگ برنده ای برای ایران باشد.
قیمت نفت برنت که روز گذشته تحت تاثیر وخامت بحران پیرامون اوکراین تا مرز ۹۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه صعود کرده بود، در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی نزدیک به بالاترین رکورد هفت سال اخیر معامله شد.
تولیدکنندگان نفت از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون رشد حداکثر ۲۰ درصدی قیمتها را تجربه کرده اند که مشوق سرمایه گذاری بیشتر در بخش بالادستی و تولید بالاتر خواهد بود.
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه امروز (دوشنبه، ۱۱ بهمنماه) با یک دلار و ۷ سنت افزایش به ۹۱ دلار و ۱۰ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا هم با یک دلار و ۷ سنت افزایش به ۸۷ دلار و ۸۹ سنت برای هر بشکه رسید.
افزایش مخاطرات ژئوپلتیک از یک سو و بهبود فعالیتهای اقتصادی از سوی دیگر در کنار چالشها در عرضه نفت به بازار جهانی احتمالا باعث خواهد شد تا شاهد بالا رفتن قیمت نفت در سال 2022 باشیم.
تحلیلگران نفت با در نظر گرفتن موانعی که شیوع واریانت اُمیکرون برای احیای تقاضا برای سوخت ایجاد می کند و ریسک اشباع عرضه، پیش بینی قیمت نفت در سال 2022 را پایین بردند.
رویترز در گزارشی درباره افزایش 2 دلاری قیمت نفت در بازارهای جهانی، دلیل آن را بهبود امیدواری نسبت به کم خطر بودن شیوع اومیکرون و تضعیف چشمانداز مثبت نسبت به مذاکرات هستهای ایران دانست.